"Oda različitosti 2"

21:50 20. 09. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Plavo pozorište počinje od danas u svom prostoru u Beogradu realizaciju edukativnog i kreativnog rada sa mladim osobama sa i bez hendikepa, čiji će rezultat biti pozorišna predstava.

Reč je o nastavku projekta “Oda različitosti” iz 2022. godine radi doprinosa inkluziji i poboljšanja kvaliteta života mladih osoba sa invaliditetom, njihove aktivne participacije, umetničkog delovanja i vidljivosti u kulturnom i javnom životu zajednice,kao i senzibilizacije šire javnosti i osoba bez invaliditeta za život ovih mladih ljudi, prenosi sajt Seecult.

Projekat “Oda različitosti 2” sastoji se iz edukativnog i kreativnog procesa, u kojem će učestvovati mladi sa i bez hendikepa između 18 i 30 godina koji dolaze iz različitih gradova Srbije, a studiraju u Beogradu. Rezultat rada će biti pozorišna predstava, koja će imati kreativnu i umetničku vrednost, ali i edukativnu funkciju. Baza za kreativni rad na predstavi biće životi i dela poznatih srpskih umetnika/ca 20. veka, koji su dali nemerljiv doprinos kulturi Srbije. (kraj) dep/mk

Share: