Srpski folklor u Austriji

15:53 29. 10. 2023. FoNet

BEČ - Predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora (ASSF), Aleksandar Stanković, aktivno se zalaže  za akreditaciju programa za stručno usavršavanje umetničkih rukovodilaca u Austriji i celoj dijaspori, kako bi se mladi edukovali u najboljim uslovima i stekli međunarodno priznate diplome za ovo zvanje.

On je, tokom prošlog vikenda, posetio najveći seminar za umetničke rukovodioce u dijaspori, koji je ove godine održan po 15. put u organizaciji Srpskog Kulturnog Centra"Stevan Mokranjac" iz Beča, i pozdravio sve učesnike.

Inače, seminar za umetničke rukovodioce ove godine, u organizaciji Srpskog Kulturnog Centra "Stevan Mokranjac" iz Beča, okupio je više od 270 polaznika iz Evrope, Srbije i Republike Srpske i to je, do sada, najveći broj polaznika na jednom seminaru, kako u dijaspori, tako i u Srbiji.

Seminar je trajao tri dana i tematski bio podeljen na oblasti: Igre iz Prizrena, Igre iz Kraljeva, Igre iz Užica, Vlaške igre iz Crnorečja. Poslednjeg dana polaznicima su podeljeni sertifikati o završenom seminaru. (kraj) bdr

Share: