“Repertorio No.2”

17:09 03. 11. 2023. FoNet | Davor Pašalić

BEOGRAD - Festival savremenog plesa i performansa Kondenz, organizovan pod sloganom “Feminističke budućnosti”, ulazi u završnicu predstavom “Repertorio No.2” mladih brazilskih umetnika Davija Pontesa i Valasa Fereire, koja je danas na programu u Bitef teatru.

To je koreografski eksperiment koji koncipira ples kao praksu samoodbrane kroz analizu devijantnih, transgresivnih i neformalnih tehnika.

Prema navodima organizatora – Stanice Servisa za savremeni ples, 16. Kondenz pokušao je da, kroz rad gostiju sa različitih kontinenata i iz sredina snažno obeleženim posledicama imperijalističke i kolonijalne prošlosti, ispita forme neokolonijalizma kakve oblikuju današnja društva.

U samoj završnici će sutra u Magacinu u Ulici kraljevića Marka biti održana diskusija o ulozi žena u ruralnim predelima u očuvanju genetskog, botaničkog, ljudskog i kulturnog nasleđa, organizovana u okviru programa “Feminističke škole”.

Festival Kondenz ponudio je od 28. oktobra ukupno osam predstava i performansa, uz diskusije, predavanja i radionice, navodi SEEcult.org. (kraj) drp/mk

Share: