Marijina dva albuma

12:12 16. 11. 2023. FoNet | Dejan Jeremić

BEOGRAD - Kantautorka Marija Mirković promovisala je svoja dva albuma “Ja sam Marija” i “I to sam ja” koja je nedavno objavila za Croatia records.

Marijina dvoipogodišnja solistička karijera rezultirala je autorskim albumom “Ja sam Marija” na kojem su pesme čiji je ona autor tekstova i kompozicija, i albumom obrada pesama drugih autora “I to sam ja”.

U klupskom ambijentu među prijateljima i saradnicima, u pratnji svog benda i gudačkog kvarteta Vorteks strings, pevala je pesme sa oba albuma: Požuri, požuri, Moja duša, Prezirem samoću, Hej, dragi, dragi, A sad, adio...Za album “I to sam ja” kaže da je konceptualno zanimljiv s vrhunskim aranžmanima Filima Gjuda.

“Za razliku od autorskog albuma, na ovom albumu sam samo u ulozi interpretatora, ali sam se vrlo ozbiljno spremala za svaku pesmu, jer takvi aranžmani iziskuju ozbiljnu interpretaciju. Albumi su završeni u isto vreme, pa sam odlučila da publici dam sve što sam snimila.", izjavila je Marija.

Predstoje promocije i koncerti na kojima će publika u regionu čuti šta Marija poručuje kao interpretaor, kompozitor i tekstopisac. Nastavlja i rad s mnogim izvođačima iz okruženja, a njena solistička karijera razvijaće se u duhu u kom je i naslovljen njen autorski album – Ja sam Marija. 

DJ

Share: