Impressions 

13:34 17. 11. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Izložba Impressions nagrađivanog holandskog fotografa i režisera Koena Suidgesta biće otvorena danas u 19 časova u Galeriji Nikola Radošević (Delijska 3, Uskočka 5). 

Izložbu će otvoriti autor Koen Suidgeest i Ambasador Kraljevine Holandije, Joost Reintjes.
 
Nagrađivani holandski fotograf i režiser Koen Suidgeest predstaviće se beogradskoj publici uzbudljivom izložbom Impressions.
 
Koenove fotografije poziv su za redefinisanje konvencionalnih shvatanja ljubavi. Istražujući različite oblike njene manifestacije, Koen nudi izazovnu ideju ljubavi kao heterogenog spektra. Holandski fotograf u fokus stavlja one pojedince i zajednice koji odstupaju od normativnih kalupa, odvažno prenoseći autentične priče marginalizovanih grupa u društvu.

U želji da zabeleži različite oblike queer identiteta, Koen je obišao Holandiju, Kubu, Honduras, Keniju i Vijetnamu.
 
Time su njegove fotografije postale ne samo izvanredan primer dokumentarne fotografije, već i relevantna antropološka studija ljubavi i njene kulturološke uslovljenosti. Koenovi radovi imaju moć da podstaknu važne razgovore o ljudskim pravima, pravima LGBTQ+ zajednice i ulozi koju umetnost ima u njihovom ostvarivanju.

Koen Suidgeest svojim radom nudi uvid u način na koji angažovan umetnički rad može biti pokretač društvenih promena. Svojim pristupom fotografiji, Koen pokazuje kako ona može postati moćan alat u borbi za jednakost i ljudska prava.
 
Da li veruješ svojim očima? slogan je ovogodišnjeg Festivala fotografije Vizualizator. Centralna tema festivala je uticaj veštačke inteligencije na fotografiju i medije. U periodu od 15. novembra do 7. decembra biće priređeno ukupno 12 izložbi na više lokacija u Beogradu, kao i brojne konferencije, tribine i predavanja. (kraj) dep/dj
Share: