Izložba „Transitions“

11:07 22. 11. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Izložba „Transitions“ fotografa Brace Nadeždića biće otvorena 23. novembra od 19 časova u UK Parobrod, najavili su organizatori,

Nadeždić zauzima posebno mesto kao istaknuti modni fotograf svoje generacije.
 
U njegovoj bogatoj i raznovrsnoj karijeri posebno se ističe saradnja sa rok zvezdama i modnim dizajnerima, čime je Braca ostavio jedinstven pečat na srpskoj modnoj sceni.
 
Njegovi editorijali i fotografske ilustracije našli su se u renomiranim domaćim i stranim magazinima, kao što su Grazia, Elle, Harper’s Bazaar, Maxim i Playboy. Bracine fotografije izlagane su kroz samostalne izložbe u Pragu, Beogradu i Podgorici, kao i na više od 40 grupnih izložbi širom sveta.
 
Izložba „Transitions“ predstavlja seriju odabranih radova iz Bracinog bogatog opusa.
 
Fotografija je za Bracu sredstvo kojim kreira uzbudljive modne priče, u kojima modeli postaju glavni junaci.
 
Raznovrsnost u njegovim radovima rezultat je odvažnog eksperimentisanja različitim tehnikama i temama. Ipak, Braca zadržava naglašenu dinamičnost i teatralnost, što njegove fotografije čini prepoznatljivim.
 
Bilo da su pred njegovim objektivom poznate ličnosti ili profesionalni modeli, on kreira originalne i upečatljive editorijale. 
 
Braca Nadeždić je umetnik koji svojom kreativnošću pomera granice domaće fotografije, postavljajući visoke standarde u domenu vizuelne umetnosti. Izložba „Transitions“ pokazuje zašto je Braca već godinama jedan od naših najistaknutijih i najuspešnijih modnih fotografa.
 
Izložba „Transitions“ deo je Festivala fotografjie Vizualizator. Da li veruješ svojim očima? slogan je ovogodišnjeg izdanja, a centralna tema je uticaj veštačke inteligencije na fotografiju i medije. Festival se održava od 15. novembra do 7. decembra na brojnim lokacijama širom Beograda.
 
Uz 12 izložbi domaćih i svetskih fotografa, biće organizovane i brojne radionice, tribine i konferencije. (kraj) dep/dj
Share: