Izložba radova studenata FDU

13:26 01. 12. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Festival fotografije Vizualizator nastavlja saradnju sa Fakultetom dramskih umetnosti  u Beogradu i donosi novu izložbu radova studenata kamere. 

Grupna retrospektivna izložba CHRONICLES nosi prilika je da publika upozna rad jedne generacije studenata koja donosi nove vizure u fotografsko stvaralaštvo domaće scene. Izložene fotografije Anje Simić, Anastasa Stojilovića, Kiše Radić, Ružice Ristivojević i Džejlana Ibrahimovića deo su autorskih projekata i dnevničkih foto zapisa,a pod mentorstvom prof. Aleksandra Kostića.
 
U ovom trenutku, oni su studenti četvrte godine Katedre kamere na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.
 
„U našim radovima dominira kreativnost i slobodna forma, oslobođena zadatih tema i pravila. Prepustili smo se procesu stvaranja prema vlastitim instinktima i intuiciji. Ova izložba predstavlja raznolikost vizuelnih izraza i individualnih umetničkih glasova, dok istovremeno pokazuje duboku povezanost nas autora sa našim delima.“
 
Da li veruješ svojim očima? slogan je ovogodišnjeg Festivala fotografije Vizualizator koji se održava od 15. novembra do 7. decembra.
 
Uz brojne izložbe domaćih i stranih autora, biće održane i radionice i konferencije koje u fokus stavljaju uticaju veštačke inteligencije na fotografiju i medije.
 
Izložba CHRONICLES biće otvorena 1. decembra od 19 časova u Galeriji Nikola Radošević. (kraj) dep/dj
Share: