Nastić pravi muziku za balet

17:32 29. 03. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Jedan od najpopularnijih producenata i DJ-eva regiona, Marko Nastić, radi na muzici za svetsku premijeru spektakularnog baletskog nastupa Berlin Ballet Company-ja, koju će izvesti uživo u sinergiji sa najboljim evropskim plesačima, 10. i 11. maja u prostoru Dorćol Platza.

"Dorćol Platz ima poseban značaj za nas, jer praktično simbolizuje našu umetničku viziju – mesto procvata subkulture gde najrazličitiji ljudi mogu da se okupe i slobodno izraze svoju kreativnost." objasnili su koreografi iz Berlina uz napomenu da su im posebna inspiracija bili talenat i želja za eksperimentisanjem našeg DJ-ja.

Koreografima je cilj da pomere granice klasičnog plesa time što će ga izmestiti iz uobičajenog prostora izvođenja, ali i povezujući striktne pokrete sa žestokim bitovima DJ-a Marka Nastića.

„Ovo je potpuno novo iskustvo za mene! Nikada do sad nisam radio muziku za balet, pa je ovo uzbudljivo putovanje u nepoznato. Kada sam dobio poziv da budem deo ovog projekta Berlin Ballet Company-ja, prva reakcija mi je bila da se malo bolje upoznam sa njihovim radom i oduševio sam se. Energija njihovih plesača, preciznost pokreta, zaista nešto inspirativno. A zatim je tu i izazov – kako sve to prevesti kroz elektronsku muziku i dati predstavi potpuno novu dimenziju. To me je posebno inspirisalo, spoj modernog baleta i elektronike, nešto čemu se stvarno radujem“ izjavio je Marko Nastić povodom ove saradnje.

Veoma ograničen kontingent ulaznica u prodaji je po promo ceni od 2.500 dinara, dok je sledeća cena ulaznica 3.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Ticket Vision-a i online na sajtu tickets.rs. (kraj) dep/mk

Share: