Premijera više za Jorgovane

17:33 28. 02. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Zbog ogromnog interesovanja mnogobrojne publike, tokom današnjeg dana su otvorene i dodatne premijerne projekcije filma „Jorgovani“ u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i ostalim gradovima Srbije, navode organizatori.

Autorska i glumačka ekipa filma „Jorgovani“ sinoć je na svečanoj premijeri u Beogradu nagrađena desetominutnim aplauzom i ovacijama. Publika je na prvom mestu bila oduševljena filmskim parom - Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić - koji se vratio na veliko platno posle više od 15 godina.  Gromoglasnim aplauzom, publika je pozdravila i glumačke bravure Gordana Kičića, Mime Karadžića, Nebojše Dugalića, ali i mlađih glumaca poput Jane Bjelice, Isidore Janković, Jovana Jovanovića i Pavla Čemerikića.

Film „Jorgovani“, reditelja Siniše Cvetića,  donosi priču o Katarini (Sloboda Mićalović) i Igoru (Ivan Bosiljčić), koji oslepeli od bliceva i ogluveli od aplauza, se susreću jedne večeri na dodeli nagrada za najbolju domaću seriju godine. Pored njih, prisutni su i ostali članovi filmske ekipe, koji nas vode kroz zamršene odnose iz kojih nam postaje jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

Film "Jorgovani", u produkciji Zorana Jankovića iz Koštnjak filma, nastavlja redovnu bioskopsku distribuciju širom zemlje i regiona, a distribucija ovog velikog kinematografskog ostvarenja poverena je Art Visti. (kraj) dep/mk

Share: