Premijera "Građanskog rata"

13:27 18. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Dugoočekivani blokbaster “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, najskuplji akcioni film reditelja Aleksa Garlanda, koji se posle samo nekoliko dana prikazivanja u Americi našao na prvom mestu američke box office liste, premijerno je prikazan u Beogradu u IMAX sali bioskopa Cineplexx Galerija.

Za samo tri dana prikazivanja film dospeo na prvo mesto američke box office liste i povratio 25 miliona dolara

S obzirom na to da film prati grupu ratnih izveštača premijeri je prisustvovao veliki broj novinara i predstavnika Vojske Srbije, influensera i poznatih ličnosti, a među njima su bili glumica Jelena Gavrilović, reditelj Boris Malagurski, TV lica – Stefan Popović, Marija Savić Stamenić, Ana Stamenković i drugi.

Film je izazvao snažne reakcije publike, jer pruža šokantno i upečatljivo iskustvo istražujući duboke podele unutar američkog društva, predstavljajući mračnu, ali i proročansku viziju budućnosti.

„Uzbudljiva priča za koju se nadam da neće postati proročanstvo.“ izjavila je Jelena Gavrilović, a reditelj Boris Malagurski je istakao: „Briljantan igrani film koji bi mogao da postane dokumentarni ako ljudi ne shvate ozbiljno upozorenja i mirovnu poruku filma.“

„Zaista sam uživao u filmu. Elementi holivudskog blokbastera pomešani su sa važnom porukom i umetničkim stilom, koji je izrazito neholivudski. Nije ono što sam očekivao, ali je sve što bih preporučio.“ rekao je popularni voditelj RTS-a Stefan Popović.

Sa budžetom od 75 miliona dolara film „Građanski rat“ je za samo tri dana prikazivanja u Americi povratio trećinu uloženog novca, čak 25 miliona dolara. Od danas je film na redovnom repertoaru u bioskopima širom zemlje, a u distribuciji BLITZ filma.

"Građanski rat", čija se radnja odvija u SAD-u u ne tako dalekoj budućnosti, obiluje intrigantnim zapletima, sjajnom muzikom i impresivnom glumačkom ekipom koju čine dobitnica Zlatnog globusa Kirsten Danst, zvezda „Narcosa” Vagner Moura, Stiven MekKinli Henderson, Nik Oferman, Džesi Plemons i Kejli Speni.

Film je uzbudljiva adrenalinska akcija kroz razjedinjenu Ameriku bliske budućnosti, koja balansira na tankoj ivici velikih sukoba. Radnja prati grupu novinara koji kreću na putovanje kroz SAD usred sve intenzivnijeg građanskog rata koji je zahvatio celu zemlju.

Tokom svog putovanja nailaze na nekoliko po život opasnih izazova. Istovremeno, vlada SAD se pretvara u distopijski režim, a radikalne grupe učestvuju u političkom nasilju. (kraj) dep/dj

Share: