Trio izuzetnih

14:35 25. 06. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - BitefArtCafe sa ponosom najavljuje povratak na scenu jednog od najuzbudljivijih muzičkih sastava današnjice. Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević i Dušan Jevtović će vas povesti na nezaboravno putovanje kroz svet improvizacije i inovacije.

Trojica vrhunskih muzičara dele ljubav prema improvizaciji i kako vole da kažu “nekalkulantski” pristup muzičkoj kreaciji, spremni da žrtvuju reputaciju za spontani i neponovljivi muzički doživljaj.

Ovaj izvanredni trio, koji čine trojica vrhunskih muzičara, deli jedinstvenu filozofiju muzičkog stvaralaštva.

Njihova ljubav prema improvizaciji i “nekalkulantski” pristup muzici stvorili su atmosferu gde svaki koncert postaje jedinstven i neponovljiv doživljaj.

Spremni da žrtvuju reputaciju za spontanost i iskrenost u muzičkom izrazu, ovi umetnici pružaju publici retku priliku da dožive istinsku magiju stvaranja.

Marko Đorđević, bubnjar svetske klase, već više od dvadeset godina gradi uspešnu karijeru u Njujorku.

Njegova virtuoznost i inovativnost prepoznate su širom sveta, a Modern Drummer Magazin ga naziva jednim od najboljih. Poznat po svojoj duhovitosti, za sebe često voli da kaže da je “najbolji golman među bubnjarima i najbolji bubnjar među golmanima”.

Vasil Hadžimanov, lider čuvenog VH Band-a, svojim povratkom iz Bostona, gde je diplomirao na prestižnom Berklee College of Music, značajno je obogatio domaću muzičku scenu.

Njegov doprinos razvoju savremene instrumentalne muzike je neprocenjiv, a svaka njegova izvedba nosi pečat vrhunskog muzičkog stvaralaštva.

Dušan Jevtović, gitarista svetskog kalibra, poznat po saradnji sa legendarnim muzičarima kao što su Tony Levin i Gary Husband, već godinama stvara muziku koja prelazi granice žanrova i očekivanja.

Sa nekoliko solo albuma iza sebe, Jevtović je postao sinonim za inovaciju i kreativnost u gitarskoj muzici.

Članovi grupe stekli su iskustvo i kredibilitet na domaćoj ali i na globalnoj sceni svirajući sa vrhunskim svetskim muzičarima poput Lionela Loueke-a, Matta Garrisona, Davida Binney-a, Aarona Goldberga, Antonija Sancheza, Waynea Krantza, Teodossija Spasova, Tivona Pennicotta, Clarence Spady-a i Jonaha Smith-a.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i na sajtu www.tickets.rs. (kraj) dep/dj

 

Share: