Misterije, trileri i biografske drame

13:33 16. 11. 2020. FoNet

BEOGRAD - Nakon velikog uspeha sa TV serijama „Tajkun“ i „Močvara“, beogradska produkcijska kuća Firefly svoj rad proširuje razvijanjem novih projekata u saradnji sa međunarodnim produkcijama.

Prvi u nizu naslova čija je realizacija planirana naredne godine biće adaptacija kultnog romana Dušana Savkovića “Gorila”.

Roman, koji je već nekoliko decenija jedan od naprodavanijih, bavi se avanturama žestokih srpskih momaka 60-ih godina prošlog veka u Parizu, kao i pričom o telehranitelju poznatog francuskog glumaca Alena Delona, koja je izazavala veliku pažnju tamošnje javnosti.

Proslavljeni novinar Dušan Savković pratio je priču o Stevanu Markoviću, kao i čuvenoj aferi “Slučaj Marković”, koja je potresla sam državni vrh i kulturni establišment Francuske.

Paralelno sa „Gorilom“, produkcija „Firefly” i mađarski “Joy Rider” udružili su snage na novom međunarodnom projektu, igranoj seriji pod nazivom “Frust”. Kreator serije je pisac Srđan Vuletić, dok će režiju potpisati svetski nagrađivani reditelj, dobitnik Oskara i Zlatnog globusa, Danis Tanović. (kraj) dep

Share: