Festival filantropije

21:32 28. 06. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Četvrti Festival filantropije i 13. po redu manifestacija "Naš Beograd", kojom se podstiče volontiranje, otvoreni su danas kvizom za predstavnike društveno odgovornih kompanija, nevladinih i studentskih organizacija i medija, koji su na interesantan način proverili svoje znanje o filantropiji.

Značaj Festivala filantropije i manifestacije "Naš Beograd" je u tome što okupljaju brojne pojedince i društveno odgovorne kompanije i ujedinjuju ih u promociji dobročinstva i volontiranja. Zahvaljujem se svim građanima Srbije i dijaspori koji su, zajedno sa preduzećima, donirali 90 miliona evra u humanitarne svrhe tokom 2020. godine koja je bila puna izazova, rekla je menadžerka programa u Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID) Jelena Avramović, navodi se u saopštenju. 

Festival filantropije, koji promoviše kulturu i važnost davanja, ove godine je organizovan u saradnji sa 15 organizacija i kompanija, trajaće do 2. jula i biće posebno fokusiran na podsticanje doniranja hrane, a tokom pet dana raznovrsnih aktivnosti i događaja u Beogradu i Novom Sadu okupiće građane različitih uzrasta, nevladine organizacije, kompanije i medije. (kraj) is/dpv

Share: