Magazin

 na vrhu jedne od globalno najuticajnijih top lista

Novi Skrillexov singl

26. 01. 2023. 15:32 | FoNet | Desk

BEOGRAD - Novi Skrillexov hit „Leave Me Like This“ stigao je nakon dva singla – „Rumble“, na kom su se Skrillexu pridružili Fred again.. i MC Flowdan, i „Way Back“ sa PinkPantheress i Trippie Redd-om.

 U novom hitu gost je američki reper, pevač i tekstopisac Bobby Raps, a traku je „pojačao“ i čuveni „Oh my God!“ sempl sa kultnog EP-ja „Scary Monsters and Nice Spirites“. Euforična i emotivna “Leave me Like This” spaja UK bassline sa Skrillexovim originalnim zvukom, toliko prepoznatljivim da se na neviđeno pogađa da iza nje stoji Sonny Moore.

Poslednja od njih, kolaboracija s Bobbyjem Rapsom – „Leave Me Like This“ – strelovito je uletela na prvo mesto Beatportovih Top 100, jednu od onih top lista koje stvaraju globalni hajp.

Čini se da je to talas koji samo raste i vodi ka onome što se moglo naslutiti već prvih dana januara – 2023. će biti Skrillexova godina!

Nezaustavljivi niz do sada objavljenih traka Skrillex će nastaviti singlom „Real Spring“, koji je juče najavio na društvenim mrežama. Na ovom izdanju pridružio mu se švedski reper, pevač i producent Bladee, a nova numera stiže već danas!

Sve pesme biće objedinjene na dvostrukom albumu koji izlazi ove godine, a koji je Skrillex najavio već 1. januara, uz opis QFF/DGTC 2023. „QFF“ je za sada nepoznatog značenja, dok se „DGTC“ povezuje sa producentovim tvitom „Don’t Get Too Close“ iz 2022. godine, što bi moglo biti ime albuma.

Poslednji album koji je Skrillex objavio, „Recess“ iz 2014. godine, redefinisao je svetsku muzičku scenu, dostigao četvrto mesto na Billboard 200 top listi i maestralnom producentu doneo jednu od čak osam Grammy nagrada, što je rekord kada je u pitanju elektronska muzika, a kojim je nadmašio neke od vodećih svetskih muzičkih zvezda, među kojima su Ed Sheeran i Maroon 5. 

To epohalno izdanje i reforma dubstep žanra doveli su ga 2014. i na EXIT, a njegov nastup i famozni ostanak na festivalu još nekoliko dana, zbog čega je otkazao nekoliko datuma na svojoj tadašnoj turneji, velikim slovima su upisani u istoriju festivala. (kraj) dep/dj

Share: