Najveći gubitnik dobio pobednika

11:28 04. 03. 2023. | Boris Drenča

Dva meseca borbe sa kilogramima, mnogo uloženog truda i impresivnih 64,5 kilograma manje - titulu pobednika prve sezone popularnog svetskog TV formata Najveći gubitnik, emitovanog na TV Nova, kao i novčanu nagradu od 15.000 evra, odneo je Aleksandar Stevanović.

 On je u kuću Najvećeg gubitnika ušao kao takmičar sa najviše kilograma – čak 211,5 kilograma, a do samog kraja takmičenja izgubio je i najveći procenat telesne mase u poređenju sa ostalim učesnicima – 30,5 odsto. 

„Ovo je za mene ogromna promena, osećam se neuporedivo lepše. Bilo je mnogo teških trenutaka tokom takmičenja, ali svi u kući su mi pomogli da te trenutke prebrodim, zbog čega sam im večno zahvalan. Mislim da ne postoji jedan najveći gubitnik, mislim je najlepša stvar to što smo svi najveći gubitnici“, rekao je Aleksandar.  

Učesnici koji su eliminisani tokom trajanja takmičenja ostali su u trci za utešnu novčanu nagradu u vrednosti od 3.000 evra.

Tu nagradu osvojila je Marša Dinić koja je u kuću Najvećeg gubitnika ušla sa 106,5 kilograma, a sada ima 31,6 kilograma manje. Marša je istakla da ipak neće celu nagradu zadržati za sebe, već će je podeliti sa takmičarkom Danijelom Marković. 

Voditeljka emisije Hristina Popović, treneri Maša Kuprešanin i Stefan Nevistić, istakli su da su veoma ponosni na sve takmičare koji su učestvovali u emisiji, imajući u vidu da je ukupna težina svih takmičara na samom početku emisije bila 2,215 tona, dok danas imaju ukupno skoro pola tone manje.

„Za mene je ovo jedno od najlepših životnih iskustava“, istakla je Maša, a Stefan  dodao: „Nije nam bilo naporno, bilo je itekako izazovno i pravo uživanje!“ 

Gledaoci su ove zime imali priliku da po prvi put u Srbiji gledaju ovaj veliki TV format ekskluzivno na TV Nova i prate živote 16 ekstremno gojaznih takmičara, rešenih da nezdrave navike ostave iza sebe i izbore se za titulu „gubitnika“.

Takmičari su se suočili sa velikim izazovima, iscrpljujućim treninzima i posebnim režimima pravilne ishrane koji su svakodnevno pomerali granice njihove izdržljivosti i promenili im živote iz korena. (kraj) bdr

Share: