Magazin

nemački javni servis ARD

Umešno i vešto

07. 03. 2023. 13:15 | FoNet | Vera Barišić

BERLIN - Umetnički umešno, teskobno i sa dobrim izgledima na uspeh - tako nemački javni servis ARD ocenjuje numeru Luke Ivanovića (Luke Black) sa kojom će predstavljati Srbiju na Evrosongu, preneo je danas Dojče vele.

I žiri i publika imali su druge favorite, ali na kraju iz Srbije na Evroviziju ide Ivanović, piše portal nemačkog javnog servisa ARD posvećen tom muzičkom takmičenju. On će tamo nastupiti sa pesmom "Samo mi se spava".

"Među fanovima Evrosonga slavlje je bilo veliko, mračna tajanstvena električna stvar na Tviteru je izazvala pravu lukblekmaniju", stoji u osvrtu koji potpisuje dr Irving Volter, autor koji je doktorirao u Hanoveru upravo na temu Evrovizije.

Na nacionalno takmičenje se prijavilo više numera nego ikad, osokoljeni spektakularnim petim mestom Konstrakte prošle godine, piše autor koji je pun hvale za to kako je izgledala Pesma za Evroviziju, kao i gostujući nastup Konstrakte.

U tekstu se podsećas da je Luk Blek, koji izgleda kao mladi Hju Grant, pobedničku numeru napisao nedugo po početku pandemije 2020. godine, a produkciju je neposredno pre srpskog takmičenja poverio Milovanu Boškoviću koji je prošle godine radio za Konstraktu.

Autor na kraju ocenjuje da se radi o "osećaju izolacije i želji da se u snu nađe bezbedni prostor. Umetnički umešno, teskobno i pre svega sa dobrim izgledima na uspeh". (kraj) vbr/dj

Share: