Žensko boemsko utočište

13:34 23. 03. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - “Dobro veče stari dobri tamburaši” reči su pesme kojom su Frajle već osvojile publiku širom regiona, a na manifestaciji Oskar popularnosti 2023. koja je održana u Banjaluci osvojile su nagradu za najbolju pop pesmu u prethodnoj godini

Pesma koja se već uveliko svira na koncertima i izaziva najlepše emocije, opravdano je ponela ovu nagradu kao priznanje za dugogodišnji doprinos muzici na ovim prostorima.

Negujući prepoznatljiv stil članice grupe Frajle vladaju muzičkom scenom već godinama, a svakom novom pesmom uspevaju da potvrde status istinskih kreatora. Autori pesme “Tamburaši” koja je već proglašena ženskom, boemskom himnom, su Jelena Buča i Vladimir Uzelac.

Prepoznavanje od strane publike je ono što Frajle svakako imaju, dok priznanje od strane javnosti dolazi i u vidu ove prestižne nagrade.

“Emocija koju delimo sa publikom je nešto što je najvažnije i što nam potvrđuje da se pesmom zbližavamo i proživljavamo zajedno sve ono što ona donosi. Nagrade koje dolaze uvek prijaju, istovremeno i obavezuju da budemo još kreativnije i da podarimo još puno dobrih pesama koje će stvarati najlepše emocije”, iskrene su Frajle nakon dobijanja nagrade. 

Dok uz svaku notu pesme slike same nadolaze, jedinstvene i predivne kakve jesu Frajle su ponovo uspele da prenesu iskrene emocije brojnoj publici koja se prepustila uživanju u melodiji koja budi uspomene.

Stihom  “još sve pesme naše nisu ispevane” članice benda The Frajle ponovno iskazuju autentičnost i istinsku veličinu svog stvaralaštva. I dokazuju upravo to, da snaga ženskih stihova i magije poseduje trajnost, dok će nežniji pol sada uz čuveno “ajde onu našu” imati priliku da stvara i neke nove uspomene.

U narednom periodu publika može da vidi nastup grupe The Frajle na sledećim lokacijama u Srbiji – u Užicu 7.aprila, u Gradskom kulturnom centru i dan kasnije u Pančevu u Domu vojske. (kraj) dep/dj

Share: