Curses u Beogradu

13:38 29. 03. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Jedan od najtraženijih evropskih sastava trenutno, Curses nastupiće u Kulturnom centru Grad u subotu, 8. april od 20 časova, saopštili su danas organizatori.

Curses koji je osnovao rođeni Njujorčanin, a koji trenutno živi i radi u Berlinu donosi romantičnu oštrinu na plesni podijum, spajajući Nev wave 80-ih, tamniju stranu Italo-Disco-a i flešove EBM-a sa svojim sopstvenim sablasnim vokalom.

Debi album grupe Curses, "Romantic Fiction", pojavio se na izdanju Dischi Autunno  koju vodi čuvena Jennifer Cardini u oktobru 2018. godine, lansirajući njegov live nastup koji donosi gitare, vokal i energiju albuma na scenu kao duo.

Drugi album "Incarnadine" vratio se u Dischi Autunno u aprilu 2022. godine, sa specijalnim izdanjem vinila u saradnji sa pariskim modnim brendom Saint Laurent.

Grupa Curses nastavlja da unosi romantičnu i punk energiju u klub, uvlačeći eteričnu nostalgiju 80-ih i 90-ih u sadašnju budućnost.

Pre nastupa Curses čućemo DJ set gostujućeg Armira (servis, Priština), a koncert će zaokružiti Chorbika i Edin u svom b2b nastupu. (kraj) dep/dj

Share: