Francuzi oduševljeni srpskom modom

12:07 21. 03. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Duva vetar sa istoka! Budućnost mode će možda biti ispisana ćirilicom“, navode francuski mediji koji svi kao jedan s oduševljenjem i dalje pišu o „Serbia Fashion Week“-u, koji je održan kao deo zvaničnog programa „Paris Fashion Week“-a.

Bez obzira na to što je najprestižnija nedelja mode na svetu završena, u medijskom prostoru Francuske i dalje odjekuju izveštajima o učešću “Serbia Fashion Week”-a i srpskih dizajnera Suzane Perić, Boška Jakovljevića za “Martini Vesto”, Nataše Perkovski Adžić i brenda “Alesari” na “Paris Fashion Week”-u.

“Svitanje novog doba za srpsku modu”, samo je jedna od rečenica kojima novinari francuskih medija opisuju našu modu, za koju kažu da predstavlja istinski kulturni most između Istoka i Zapada.

Nije prošlo neprimećeno ni hrabro uzdizanje “Serbia Fashion Week”-a iz skromnih početaka 2012. godine u Novom Sadu do uspešnog učešća na svetskoj modnoj sceni.

“Paris Fashion Week” nije samo obična modna manifestacija; to je prilika za slavljenje razlika i kulturne raznolikosti koja čini svet mode bogatijim. Ovo je samo deo putovanja srpske mode ka svetloj budućnosti, a francuski mediji su tu da svedoče o svakom koraku ovog uzbudljivog puta. (kraj) dep/mk

Share: