Mundijal 2022

Ne pretimo, ali verujemo

19:52 20. 11. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

DOHA - Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović izjavio je danas na konferenciji za medije u Kataru da niko ne želi da preti Brazilu, ali svi naši igrači veruju u sebe, jer im rezultati koje su ostvarili u poslednjih godinu i po dana daju za pravo da budu samouvereni.

Znamo kakav kvalitet imaju, posebno u napadu, ali smo tokom kvalifikacija za ovo prvenstvo i u Ligi nacija pokazali da smo na visini zadatka kada je najteže. Recept za Brazil postoji i daćemo sve od sebe da uradimo ono što selektor zacrta, rekao je Mitrović.

On je istakao da je selektor Dragan Stojković neverovatan, jer je uspeo ekipi da donese pobednički mentalitet.

Igrao je na prvenstvima sveta i zna kako da preuzme na sebe pritisak. Veoma je važan za nas, iskusan je i zna kako da nas vodi, kazao Mitrović.

Vanja Milinković Savić je rekao da je Brazil sigurno jedan od favorita na turniru, je ima vrhunske igrače, a oni koji nisu vhunski su veoma dobri.

Ni Mitrović ni Milinković Savić nisu želeli da komentarišu razne prognoze, pa ni onu koju je dao naš proslavljeni trener Bora Milutinović, koji je predvideo da će reprezentacija Srbije stići do polufinala.

Cenimo mišljenje naše legende, ali ne želimo da razmišljamo o tome. Idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo videti dokle ćemo stići, rekao je Mitrović.

Posle konferencije za medije reprezentativci Srbije su odradili prvi trening u Dohi, a ohrabrujuća vest je da je na terenu bio i naš najbolji strelac Aleksandar Mitrović. (Kraj) is/bdr

Share: