Mundijal 2022

Srbija - Kamerun 3:3

13:01 28. 11. 2022. FoNet | Velimir Ilić

DOHA - Reprezentacija Srbije igrala je danas nerešeno sa ekipom Kameruna 3:3, propustivši priliku da posle vodstva od 3:1 zabeleži prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Kataru i tako umanjila šanse za plasman u nokaut fazu.

Srbija je prvih dvadesetak minuta nije iskoristila tri prilike da povede - prvo je u šestom minutu Mitrović glavom šutirao preko gola, a pet minuta kasnije pogodio stativu.

Mitrović je i u 17. minutu imao priliku da dovede Srbiju u vodstvo posle greške odbrane Kameruna, ali lopta prošle pored statitve.

Kamerunci su promašaje Srbije kaznili u 29. minutu i poveli 1:0 golom Kasteleta, koji je na metar od leve stative dočekao loptu posle kornera i rutinski je ubacio u gol.

U 39. minutu Tadić je bio u prilici da izjednači, ali je šut sa desetak metara desetak metara završio preko gola.

Kunde je u 42. minutu utrčao u šesnaesterac sa desne strane, ali je Vanja Milinković Savić uspeo da odbrani, da bi Kamerunac u drugom pokušaju šutirao pord gola.

Preokret je počeo na kraju prvog poluvremena kada je Nemanja Pavlović u 45. minutu posle centaršuta Tadića glavom poslao loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije Sergej Milinković Savić je sa ivice šesnaesterca šutom po zemlji doneo prednost Srbiji od 2:1.

Drugo poluvreme Srbija je počela ofanzivnije, bolje kontrolišući sredinu terena što je u 53. minutu omogućilo kombiniaciju i pasove Mitrovića, Kostića i Živkovića u šesnaestercu Kameruna koje je Mitrović okončao pogotkom za 3:1.

Posle visokog vodstva fudbaleri Srbije su se opustili, posebno u odbrani, pa je Kamerun je za manje od pet minuta uspeo da izjednači golvima Abubakara u 63. minutu i Čupa Motinga tri minuta kasnije.

Mitrović je bio u prilici da postigne svoj treći gol u 77. minutu ali je Epasi odbarnio njegov šut, a na pas Tadića je propustio priliku i u 88. minutu šutirajući sa oko 11 metara pored gola. (kraj) vip/dj

Share: