Nanin recept s juga

12:58 05. 05. 2021. FoNet

VRANJE - Preduzeće „Nanin recept s’ juga iz Vranja. Jelena Janković iz Vranja jedno je od pet preduzeća izabranih na konkursu "Ja sam odvažna". Janković je pre šest godina pobedila u borbi sa rakom i tada sa ćerkama Tanjom i Bojanom pokrenula sopstveni biznis.

 Ideja se rodila u toku Jeleninog lečenja, kada je, između ostalog, promenila i način ishrane.

Povrće, voće, meso i žitarice Jelena je počela da kupuje isključivo od malih proizvođača sa otvorenih polja i proverenog kvaliteta.

Shvatila je da nije lako pronaći zdrave i kvalitetne prirodne namirnice i tje bio glavni razlog da sa ćerkama pokrene proizvodnju zimnice, džemova i slatkog, pa je pre više od četiri godine nastala zanatska radionica za preradu voća i povrća "Nanin recept s juga".

Proizvodi koji se nalaze u paleti Naninog recepta napravljeni su od najboljeg povrća i voća, netretiranog hemijom i bez bilo kakvih dodataka, konzervansa, veštačkih boja i zaslađivača.

Od ove sezone “Nanin recept”, zahvaljujući Fondaciji Ana i Vlade Divac i kompaniji IKEA Srbija, u svom asortimanu ima i sokove.

“Ovaj projekat je veoma značajan za nas male preduzetnike. Većina je jako teško preživela ovaj period pandemije ili uopšte nisu preživeli, ugasili su radnje i firme. Budžet za nas pet koje smo dobile podsticajna sredstva bio je tri miliona dinara. Mi smo aplicirale za sredstva da bismo kupile mašinu za ceđenje sokova”, rekla je Jelena Janković. (kraj) dep

Share: