Opasno dobra

14:54 11. 05. 2021. FoNet

BEOGRAD - Kompanija Grand kafa obogatila je asortiman novim ukusima kafe - Grand Brazil Cerrado i Grand Rwanda Bourbon, saoptila je danas ta kompanija

Nova Grand Single Origin kafa jedinstvenog porekla i vrhunskog mirisa i ukusa prva u Srbiji i regionu koristi BLOCKCHAIN tehnologiju, navodi se u saopštenju.

Skeniranjem QR koda sa pakovanja korisnici če moći preko inovativne Farmer Connect platforme da "otputuju" u daleke predele Ruande i Brazila, upoznaju farmere koji kafu uzgajaju i istraže njen put od farme do šoljice.

"Za globalnu budućnost i održivost kafe transparentnost postaje sve bitnija: važno je da znamo kako je kafa gajena, da li je uzgajana na odgovoran i održiv način. Naša ideja je da celu priču sa farmerima ili sa nekim ko radi na uzgoju kafe, personalizujemo kako bismo lokalnog potrošača upoznali sa kompletnim procesom gajenja kafe", rekao je direktor marketinga Grand kafe Zoran Golub.

Saradnja sa Farmer Connect organizacijom je i humanitarnog karaktera, jer skeniranjem koda na kesici kafe postoji mogućnost da doniranja novca i davanje podrške projektima obezbeđivanja čiste vode za piće i održivih ekosistema.

Nova Grand Single Origin kafa je prva sveže mlevena kafa u Srbiji koja je upakovana u ekološki prihvatljivu ambalažu koje može da se reciklira.

Share: