Ulog tri miliona evra

14:17 02. 06. 2021. FoNet

BEOGRAD - Kompanija koja proizvodi igrice Nordeus osnovala je fondaciju sa početnim budžetom od tri miliona dinara kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji, saopštila je danas ta kompanija.

Nadovezujući se na ono što su druge organizacije i institucije već postigle u okviru obrazovanja, Nordeus želi dodatno da podrži razvoj kreativnosti i inovacija u školama, fokusirajući se na kvalitet učenja i upotrebu digitalnih tehnologija.

Fondacija će nastojati da podrži interdisciplinarni pristup obrazovanju koji decu stavlja u središte obrazovnog procesa.

“Kvalitetno obrazovanje je osnova budućeg uspeha svakog deteta, ali i temelj održivog razvoja naše države i društva. Kao takvo, unapređenje kvaliteta obrazovanja koje razvija kompetencije, veštine i znanja potrebna za život u 21. veku, odgovornost je svih nas” rekao je suosnivač i generalni direktor Nordeusa Branko Milutinović. 

Kompanija Nordeus do sada je ulagala u projekte podrške deci u ranim fazama života, od kampanje Bitka za bebe, kojom su opremljena neonatalna odeljenja širom Srbije kako bi bebe mogle da lakše započnu život, kroz razvojna savetovališta u domovima zdravlja, do saradnje sa UNICEF-om Srbija na kreiranju Halobeba aplikacije koja pomaže roditeljima u ranoj fazi razvoja njihove dece.

Nordeus je za podršku najmlađima i njihovim roditeljima tokom proteklih 10 godina investirao više od milion dolara, a investicija od 3 miliona dolara u Nordeus fondaciju, biće najveća u istoriji kompanije.

„Ponosni smo na sve što smo postigli u prethodnoj deceniji, a sada želimo da se fokusiramo na budućnost, i da podignemo naše poslovanje i podršku razvoju našeg društva na viši nivo. Pokretanjem Nordeus fondacije želimo da podržimo stvaranja okruženja koje će deci omogućiti da svoje neograničene potencijale, interesovanja i talente otkriju i razviju, u igri i saradnji sa drugima.“ dodao je Milutinović.

Budućnost Nordeusa, a sa njim i Nordeus fondacije je uzbudljiva. Kako bi dugoročno bila u mogućnosti da podrži ambiciozne poslovne planove a i da još više podrži razvoj društva, Nordeus se udružuje sa jednom od najkreativnijih i najinovativnijih kompanija u industriji zabave, (kraj) dep

Share: