Idea za bicikliste

12:13 06. 07. 2021. | Ivana Šanjević

NOVI SAD - Brend IDEA, kompanije Mercator-S, postao je partner Novosadske biciklističke inicijative u projektu Biciklograd, a kao najznačajniji projekat izdvajaju serijal edukativnih sadržaja "Bezbednost dece u saobraćaju".

Biciklisti su velika i važna grupa u Novom Sadu i želja brenda IDEA je da podrži zdraviji i ekološki odgovorniji način života, navodi se u saopštenju.

Predsednik Udruženja Novosadska biciklistička inicijativa Marko Trifković zahvalio je kompaniji Mercator-S i brendu IDEA na podršci i najavio aktivnosti Udruženja pre svega u pravcu rešavanja akutnih problema koji muče novosadske bicikliste.

Novosadski umetnik Zoran Tegeltija je sa svojim timom iz Noa Kuf galerije napravio parkinge za bicikla čije se postavljanje uskoro očekuje, dok je Ivan Arpaš iz Invicta bike šopa učestvovao u izradi mobilnih parkova koji su deo projekta.

Nataša Pavlović, direktorka marketinga u Mercator-S, je izjavila da kroz brend IDEA ova kompanija nastavlja da živi rame uz rame sa Novosađanima, tako što iz godine u godinu podržava ideje i pokreće projekte koji daju doprinos lepšem i kvalitetnijem načinu života u gradu.

Ono što smo saznali u razgovorima sa biciklistima u Novom Sadu je da nedostaje mesta za parkiranje biciklova pa ćemo donirati gradu autentične "bike rekove" koje smo napravili zajedno sa Zoranom i Noa Kuf galerijom koja je upravo poznata po tome što od starih biciklova pravi umetnička dela, rekla je ona.

Za naše kolege iz Novog Sada smo spremili iznenađenje, pa ćemo im obezbediti, u saradnji sa JKP Parking, kartice za iznajmljivanje bicikla, tako da mogu celo leto da dolaze biciklom na posao ili da se vozaju u slobodno vreme, rekla je Pavlović. (kraj) lj/ivt/dj

Share: