"Zvaćemo decu"

14:13 25. 08. 2021. FoNet

BEOGRAD - Biciklistička vožnja Kritična masa biće održana 28. avgusta od 16.30 časova od Trga Nikole Pašića do Osnovne škole Laza Kostić u Bloku 23 na Novom Beogradu, saopštilo je danas udruženje Ulice za bicikliste.


Biciklistička povorka će proći pored nekoliko osnovnih škola i na taj način simbolično pozvati decu da do svojih škola koriste bicikle, ali i Grad Beograd da uradi više na povezivanju škola i okolnih ulica biciklističkim stazama, kako bi ih najmlađi koristili za bezbedan odlazak u svoje škole, navodi se u saopštenju. (kraj) lj/ktBiciklisti će proći pored nekoliko osnovnih škola na Starom gradu i Novom Beogradu, i tako simbolično pozvati decu da do svojih škola mogu koristiti i bicikle (tamo gde za to postoje uslovi, odnosno biciklističke staze), ali i Grad Beograd da uradi više na povezivanju škola i okolnih ulica biciklističkim stazama kako bi ih najmlađi koristili za bezbedan odlazak u škole.

Rešenja za gužve u saobraćaju ima, a jedno od značajnijih, koji je pokazan kao vrlo efikasan, jeste poboljšanje biciklističke infrastrukture.

Vožnja bicikle je zdrava i zabavna aktivnost pogodna za sve uzraste, i ukoliko postoji dobra infrastruktura, korišćenje bicikle je lako i praktično uključiti u svakodnevni život. 

Vožnja će biti završena u dvorištu OŠ "Laza Kostić" u bloku 23 na Novom Beogradu. (kraj) dep

Share: