S ljubavlju, domaće

13:28 31. 08. 2021. FoNet

BEOGRAD - Kompanija Lidl Srbija predstavila je danas novi brend proizvoda S ljubavlju, domaće, od oko 80 proizvoda isključivo domaćih dobavljača.

 

U stalnoj ponudi Lidla biće proizvodi S ljubavlju, domaće koje osim srpskog porekla, odlikuju visok nivo kvaliteta i specifična svojstva, a od kraja avgusta biće u prodaji isključivo u Lidl prodavnicama, u više od 30 gradova Srbije.

S ljubavlju, domaće jesu proizvodi poput svežeg mleka i šumadijskog jogurta sa 4% mm, voćni jogurti sa 16% udela komadića voća, domaći čvarci, sremske kore za pitu, fruškogorski sir i mnogi drugi.

„Od dolaska u Srbiju, naša kompanija je do današnjeg dana uložila 390 miliona evra, a S ljubavlju, domaće je jedan od načina na koji ispunjavamo data obećanja i investiramo u domaću privredu. Novom ponudom lokalnih proizvoda, osim što odgovaramo na potrebe potrošača, upošljavajući domaće dobavljače, pomažemo razvoj srpskih proizvođača. Saradnjom sa nama, dobavljači imaju siguran plasman proizvoda u više od 50 Lidlovih prodavnica, ali se i pripremaju za mogućnost izvoza na konkurentna, inostrana tržišta“, izjavio je generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je da ima veliko zadovoljstvo što kompanija Lidl Srbija promoviše tu vrstu domaćih proizvoda i dodao da je to "pre svega, veoma važno za Srbiju zato što veliki trgoviski lanci postaju mesto akumuliranja domaće proizvodnje, te je to odlična prilika da razuverimo sve one koji su verovali da domaćih proizvoda u Srbiji nema“. 

U ime dobavljača, vlasnik industrije mesa „Đurđević“ Milenko Đurđević, rekao je da je saradnja sa velikim lancem izuzetno značajna jer doprinosi unapređenju poslovanja. (kraj) dep

Share: