Svetski dan školskog mleka

13:46 28. 09. 2021. FoNet

BEOGRAD - Povodom Svetskog dana školskog mleka, kompanija Imlek obradovala je mlečnim paketićima mališane u gradovima širom zemljei i podsetila na značaj koji svakodnevna konzumacija mleka ima za pravilan razvoj dece.

Moja Kravica mlečni paketići donirani su prvacima osnovnih škola u Kragujevcu, Kruševcu, Nišu, Beogradu i Novom Sadu, a prvacima OŠ „Mihailo Petrović Alas“ u Beogradu omiljene napitke uručili su predstavnici kompanije.

„Svetski dan školskog mleka utemela je pre 20 godina, 29. septembra 2000. Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO). Osnovni cilj obeležavanja jeste podsećanje na značaj konzumacije mleka i mlečnih proizvoda posebno kod dece školskog uzrasta, bitnosti za njihov pravilan rast i razvoj", izjavila je regionalna menadžerka komunikacija i korporativih poslova kompanije Imlek Marija Malović.

Ona je navela da sa tim ciljem i Imlek više od decenije obeležava ovaj bitni datum kako bi široj javnosti, roditeljima i deci predočila sve benefite konzumacije mleka kod dece od kojih su najznačajniji svakako pravilan razvoj kostiju i zuba, kompletne muskulature, ali i drugih procesa u organizmu za čije odvijanje su mlečne komponente od izuzetnog značaja.

Dugoročno opredeljenje kompanije Imlek jeste pomoć najmlađima i socijalno ugroženim kategorijama društva, ali i edukacija javnosti o značaju zdrave i pravilne ishane. 

Share: