Mladi lideri promena

12:04 05. 10. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - U osmom ciklusu edukativnog programa "AmChamps - Mladi lideri promena" učestvuje 25 studenata, budućih mladih lidera koji su na završnim godinama osnovnih studija ili na postdiplomskim studijama državnih fakulteta iz Srbije i 25 mladih menadžera koji rade u kompanijama članicama AmCham, saopštila je danas Američka privredbna komora.

Kako se navodi, osmu godinu za redom taj jedinstveni program profesionalnog usavršavanja realizuje Američka privredna komora u Srbiji, sa idejom da kroz sinergiju akademskog i korporativnog sektora pomogne usavršavanju i razvoju mladih ljudi - lidera koji će voditi poslovnu zajednicu u Srbiji.

Izvršna direktorka Američke privredne komore Vera Nikolić Dimić izjavila je da će učesnici programa, uz znanje i podršku mentora, tokom godinu dana zajedničkog rada, imati priliku za razmenu ideja, iskustava, dijalog i umrežavanje sa vodećim ljudima poslovne zajednice u Srbiji i stručnjacima iz sveta biznisa.

"Unaprediće svoje veštine, imaće jasniju sliku o biznis zajednici i biće spremni da u okviru nje preuzmu liderske pozicije", rekla je Vera Nikolić Dimić.

Na otvaranju programa AmChamps 8 učesnici su nakon sesija brzog upoznavanja spojeni u mentorske parove. Kroz rad u mentorskim parovima, učesnici će poboljšati svoja znanja, razviti mentorske veštine i proširiti svoje poslovne kontakte.

Kroz AmChamps program učesnici stiču nova praktična iskustva neophodna za dalji profesionalni napredak, a pored AmChamps sertifikata dobiće mogućnost pohađanja MBA i Master programa koje obezbeđuje Univerzitet York City College, European Campus, navedeno je u saopštenju. (kraj) vbr/dj

Share: