Osvajanje Kopaonika kroz decenije

10:43 07. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - Izložba „Stazama uspomena” inspirisana počecima skijaškog turizma, u organizaciji hotela Grand Kopaonik, zvanično je predstavljena na Sava promenadi u Beogradu

Izložba na otvorenom ilustruje u osvajanju Kopaonika i prve korake ka savremenom turističkom centru.

Otvaranje hotela Karavan, 1981. godine predstavljalo je krunisanje dotadašnjih napora u izgradnji i razvoju infrastrukture Kopaonika. Taj trenutak doneo je na ove prostore duh evropskih skijaških prestonica.

Direktorka marketinga i komunikacija MK Mountain Resorta Svetlana Kostić rekla je da izložba treba da predoči blistav put Kopaonika od prvih tragova skija u snegu do mondenskog turističkog centra kakav je danas.

Ona se zahvalila Arhivu Jugoslavije, Turističkoj organizaciji Srbije,Turističkoj organizaciji Raške i Skijaškom klubu Raška na pomoći i podršci u pripremanju izložbe.

"Hotel Grand bio je i ostao iznad svog vremena, kamen temeljac luksuzne turističke ponude u Srbiji, a cilj kompanije jeste da uslugu i ponudu podigne na premium nivo koji hotel zaslužujeˮ, rekla je Kostić.

Direktorka TOS-a Marija Labović istakla je da je jubilej, 40 godina od početka razvoja savremenog turizma na Kopaoniku, značajan ne samo za MK Group i Kopanik, već i za čitavu Srbiju.

 Prema njenim rečima, o značaju Kopaonika za turizam Srbije govori i podatak da je 2019. godine, koja je bila rekordna za srpski turizam sa više od 10 miliona noćenja, gotovo 30 odsto bilo realizovano u planinskim centrima, od čega je 25 odsto realizovano na Kopaoniku.

Poseban segment izložbe predstavlja novu eru hotela Grand Kopaonik, njegovo luksuzno izdanje i sadržaje 

Izložba je otovrena do 22. oktobra za sve posetioce i predstavlja svojevrstan omaž Kopaoniku, a posetioci će imati priliku da vide arhivske fotografije Kopaonika iz svih razdoblja  - od skromnih početaka skijanja do jedne od najvažnijih turističkih destinacija Srbije. (kraj) dep

Share: