Premijera "Drumskog trkača"

11:47 08. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - Filmski festival Slobodna zona koji će biti održan od 4. do 9. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu svečano će otvoriti bioskopska premijera filma Drumski trkač: Entoni Bordejn u Kombank dvorani.

Sedamnaesto izdanje Slobodne zone biće u znaku sećanja, podsećanja, čekanja, želja onih čije sudbine su menjale ili menjaju svet, biće u znaku opomena i zajedništva.

Film Drumski trkač: Entoni Bordejn govori o onom Bordejnu kakav i jeste bio - ciničan i oštrouman ali uvek okružen dobrom hranom i dobrim ljudima.

Prošle su tri godine od smrti velikog kuvara, svetskog putnika, pustolova, televizijskog lica, pisca, čini se dugačak spisak stvari kojima se bavio u životu. I pred nama je sada dokumentarac o njegovom životu i o njemu, o putovanjima i hrani. U režiji Oskarom nagrađivanog Morgana Nevila, film o Entoniju Bordejnu nije hronološka priča o njegovom uspehu, životu i smrti. To je dvočasovni omaž čoveku sagledan iz ugla njegovih prijatelja i saradnika. Onih kojima je dao deo sebe, podelio sa njima svoje misli i osećanja.

Ovogodišnji Filmski festival Slobodna zona biće održan u hibridnom izdanju - u bioskopima, a kao i prošle godine festival će koristiti onlajn platformu Kino Kauch preko koje će publika širom Srbije moći da prati deo filmskog programa festivala. (kraj) dep

Share: