Rekordan protok

17:39 14. 10. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Kompanija SBB saopštila je danas da je tokom utakmice Srbija - Azerbejdžan u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine, ostvaren rekordan protok video saobraćaja od jednog terabajta u sekundi.

U Junajted klaudu, razvojnom centru Junajted grupe, u okviru koje posluje i SBB, tokom utakmice fudbalske reprezentacije Srbije izmerili su protok od čak jednog terabita video saobraćaja u sekundi.

Ovaj ogroman protok video saobraćaja je dokaz da imamo izuzetno stabilnu tehnološku platformu i jaku mrežnu infrastrukturu i pokazuje da je naš razvojni tim spreman da podrži rast broja novih korisnika EON-a, kojih je iz dana u dan sve više, rekao je izvršni direktor Junajted klauda Srđan Đurđević.

Inovativna TV platforma koja je promenila iskustvo gledanja televizije kod nas postigla je još jedan uspeh uz protok brzine od jednog terabajta u sekundi, što bi moglo da se uporedi sa istovremeno pogledanih 125.000 fotografija u sekundi ili 26,5 DVD u sekundi, navodi se u saopštenju. (kraj) is/ivt/dpv

Share: