Na svet došla 4.000 beba

13:11 22. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - U najsavremenijem privatnom porodilištu u Srbiji, koje je deo vodećeg privatnog zdravstvenog sistema MediGroup, ovih dana je rođena i četirihiljadita beba, saopšteno je iz porodilišta.

"Pre svega, istakla bih da sam izuzetno ponosna što radim u sistemu koji su 4.000 žena prepoznale kao siguran i visoko stručan. Pacijentkinja Milica je drugorotka, koja je i pre četiri godine porođena u našem porodilištu. Trudnoća je imala određene komplikacije uzrokovane njenim zdravstvenim stanjem. Iz tog razloga, ceo tim lekara je učestvovao u kompleksnoj preoperativnoj pripremi pacijentkinje kao i njenom postoperativnom oporavku. Vrlo bitnu ulogu su imale i stručne babice sa odeljenja ginekologije, koje su adekvatnom negom omogućile brz oporavak mame", istakla je ginekolog akušer u MediGroup sistemu Radmila Ćirić.

Prema njenim rečima i mama i beba su dobrog opšteg stanja i urednog nalaza.

Mmama 4.000. bebe Milica Zec na poklon od MediGroup sistema dobila je paket obaveznih pregleda za prvu godinu života "Korak po korak".

"Beba je odlično, uživao je u nezi koju je dobijao, što mi je posebno važno. Bio je okružen dobrom brigom divnih lekara i pedijatrijskih sestara, babica, koji su sa puno posvećenosti i pažnje brinuli i o bebi, i o meni. Ovo su posebno važni trenuci u životu svake žene, i ujedno najlepši. Sa druge strane, ceo proces može da bude stresan, bolan i osetljiv, i upravo iz tog razloga puno znače potpuni fokus i posvećenost lekara, stalan nadzor, briga, kao i pažnja i komfor. Sa dobrim iskustvom, i punim poverenjem u medicinsko osoblje koje je brinulo o nama tokom porođaja, a i na naknadnim kontrolama, izabrala sam da i drugi porođaj obavim ovde", ističe mama Milica.

Prema rečima dr Ćirić, buduće mame najčešće se opredeljuju za MediGroup porodilište zbog saznanja da su u pravim i sigurnim rukama, ljubaznosti osoblja i udobnosti koju ova bolnica pruža.

"Najjači utisak kada mame iznesu bebu iz porodilišta jstee da su za sebe uradile pravu stvar - u lepom i prijatnom ambijentu uz stručnu pomoć su na svet donele zdravo dete. To potvrđuje i činjenica da se u sledećoj trudnoći ponovo vraćaju nama", zaključuje dr Ćirić. (kraj) dep

Share: