Direktan prenos dodele „evropskih Oskara”

11:33 07. 12. 2021. FoNet

BEOGRAD - Svečana ceremonija 34. dodele Evropskih filmskih nagrada biće održana 11. decembra, a publika u Srbiji moći će da prati direktan prenos iz Berlina na sajtu Filmskog festivala Slobodna zona.

Evropska filmska akademija (European Film Academy) odlučila je da i ove godine, u skladu sa pandemijskim okolnostima, preseli glamuroznu dodelu filmskih nagrada u virtuelni svet.
 
Priznanja će biti dodeljena na ceremoniji u hibridnom formatu, sa voditeljima i specijalnim gostima koji će se javiti uživo u studiju. Nominovani, uključujući i one koji te večeri trijumfuju u brojnim kategorijama, pridružiće se putem različitih digitalnih formata.
 
Direktor Evropske filmske akademije Matijas Vauter Knol navodi kako se ove mere preduzimaju sa ciljem da se smanji rizik od potencijalnog zaražavanja svih učesnica i učesnika.
 
"U teškim trenucima kao što je ovaj, nadamo se pre svega da će ceremonija okupiti evropsku filmsku zajednicu, kao i da ćemo putem direktnog prenosa dopreti do što je moguće više ljubitelja filma”, izjavio je Knol.
 
Ceremonija će biti održana u Areni Berlin, a vodiće je nemačka glumica, voditeljka i spisateljica Anabel Mandeng.
 
Mađarska rediteljka Marta Mesaroš ovogodišnja je dobitnica nagrada za životno delo, dok je danskoj rediteljki Suzan Bir pripalo priznanje za dostignuća u svetskoj kinematografiji. Nagrada za inovativni storytelling biće dodeljena britanskom reditelju Stivu Makvinu za filmski serijal „Small Axe”. (kraj) dep
Share: