Projekat "Preduzmi ideju"

15:57 09. 12. 2021. FoNet

BEOGRAD - Inicijativa „Digitalna Srbija” predstavila je danas studentima vodič „Preduzmi ideju — pokreni startap” koji pruža praktične informacije i savete neophodne za buduće i sadašnje pokretače inovativnih biznisa.

Dokument je nastao je kroz saradnju Inicijative „Digitalna Srbija” i konsultantske kuće PwC Srbija u okviru projekta „Preduzmi ideju” koji se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). 

"Na jednom mestu objedinili smo odgovore na veliki broj pitanja u vezi sa osnivanjem i poslovanjem startapa. Od razvoja inovativne ideje, preko formiranja tima, pa do registracije firme i nalaženja izvora finansiranja i podsticaja, vodič sadrži detaljne informacije i ključne sugestije koje će budućim inovativnim preduzetnicima olakšati proces komercijalizacije ideja i ulaska na tržište!", istakla je direktorka projekta Bojana Tomić Brkušanin.

Dr Milan Okanović, docent na Katedri za marketing menadžment i odnose s javnošću Fakulteta organizacionih nauka, prisutnima je rekao nešto više o aktivnostima koje će u okviru projekta „Preduzmi ideju” uključiti studente i mlade ljude, ali i univerzitetske profesore. U okviru projekta predviđena je realizacija kurseva na fakultetima, mentorskih programa i brojnih radionica.

Projekat „Preduzmi ideju“ će se u naredne četiri godine baviti promocijom preduzetničkih vrednosti kroz programe razvoja preduzetničkog načina razmišljanja, jačanjem povezanosti između akademske i poslovne zajednice, podsticanjem multidisciplinarnih istraživanja usmerenih na inovacije, izgradnjom preduzetničkog pristupa i preduzetničkog razmišljanja na fakultetima i slično.

Projekat realizuje Inicijativa „Digitalna Srbija” u partnerstvu sa Fakultetom organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Novom Iskrom, PwC Srbija i Startitom, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). (kraj) dep

Share: