Najbolji treću godinu zaredom

10:44 16. 12. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) sprovela je i ove godine merenja kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji i rezultati potvrđuju da je mts najbolja mobilna mreža treću godinu zaredom, saopštio je danas Telekom Srbija.

Činjenica da je naša mobilna mreža već tri godine uzastopno najbolja i to po merenjima RATEL, jedine zvanične nacionalne institucije u Srbiji nadležne za merenje kvaliteta mobilnih mreža, jasno govori o našoj posvećenosti korisnicima i konstantnom ulaganju u modernizaciju infrastrukture, istakao je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Kreditni aranžman koji je pre dva dana potpisan između Evropske investicione banke i Telekoma Srbija i koji podrazumeva investiranje 70 miliona evra za uvođenje 5G telekomunikacione mreže i proširenje postojeće 4G mreže širom Srbije značajno će uticati na dodatno unapređenje korisničkog
iskustva putem implementacije infrastrukture poslednje generacije.

Podrška EIB će omogućiti da 60 odsto građana Srbije dobije pristup najsavremenijoj 5G mreži i da se pogodnosti 4G mreže prošire tako da budu pristupačne skoro svim građanima.

Benchmarking mobilnih mreža sproveden je tokom septembra, oktobra i novembra 2021. godine, navodi se u saopštenju. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: