Zbrinjavanje onkoloških pacijenata

16:48 04. 01. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - SBB fondacija uručila je danas Smart automobil, povodom novogodišnjih i božićnih praznika, organizaciji BELhospice, prvoj specijalizovanoj dobrotvornoj organizaciji u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima s malignim bolestima u uznapredovalom stadijumu.

Izdvojili smo ukupno 10.000 evra donacije i ove godine, ovog puta za humanitarne organizacije BELhospice, Evo ruka i Ženski centar Užice, rekla je CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije Jovana Lukić.

U saopštenju se navodi da BELhospice, zahvaljujući svom timu medicinskih i socijalnih radnika, ali i psihologa, obezbeđuje specijalizovane usluge onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti i pruža podršku njihovim porodicama edukujući ih o načinu na koji oni treba da brinu o sebi, ali i pacijentima.

Zahvaljujemo se SBB fondaciji na podršci, jer naša četiri mobilna tima, koji brinu o pacijentima na kućnom lečenju koriste trenutno samo dva vozila. Sada ćemo imati bolji pristup našim korisnicima, koje omogućava i efikasnije pružanje usluge svim pacijentima, rekla je Vera Madžgalj, izvršna direktorka BELhospice centra.(kraj) ivt/dar/dpv

Share: