Hemofarm najbolji poslodavac

11:18 07. 02. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Dobitnik priznanja "Najbolji poslodavac" (Top Employer) je kompanija "Hemofarm", a dodeljeno joj je za poslovanje u tri zemlje u kojima se nalaze proizvodni pogoni - u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Reč je o jednom od najznačajnijih sertifikata u oblasti ljudskih resursa koje istoimeni institut sa sedištem u Holandiji već 30 godina dodeljuje kompanijama koje ispunjavaju stroge svetske standarde u odnosu prema svojim zaposlenima, navedeno je u saopštenju kompanije.

Proces akreditovanja obuhvatio je brojne analize i provere usaglašenosti procesa, procedura i praksi u domenu ljudskih resursa kada je reč o kompenzacijama i beneficijama za radnike, zapošljavanja i razvoja zaposlenih, upravljanja karijerom i drugih kriterijuma.

"Briga o zaposlenima jedan je od naših prioriteta, kao segment onoga što je svrha kompanije u okviru koje delujemo – da budemo pouzdan partner za zdravlje ljudi", rekla je direktorka ljudskih resursa u "Hemofarmu" Tatjana Jovanović povodom Top Employer sertifikacije te kompanije u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, i ocenila da se radi o "velikom priznanju i obavezi".

U "Hemofarmu" napominju da je Štada grupa, u okviru koje posluje domaća kompanija, ovo priznanje dobila i u Nemačkoj i Rusiji, kao i da je svrstana u kategoriju najboljih poslodavaca na nivou Evrope. (kraj) vip/mr/dj

Share: