Reaktivacija

12:15 14. 03. 2022. FoNet

BEOGRAD - Jedan od najvećih Hip Hop festivala u regionu„2HOT4STAGE FEST“, biće održan od 25. do 27. marta u Beogradu, na više lokacija. „

2Hot4Stage FEST“ je festival muzičkog, plesnog, umetničkog i humanitarnog karaktera, i podrazumeva muzičke nastupe, plesna takmičenja,
performanse, „dan edukacije” – sa radionicama internacionalnih afirmisanih umetnika, kao i različite aktivacije i instalacije najrenomiranijih stvaraoca.

Ove godine međunarodni događaj okupiće svetske hip hop umetnike.

Osi, domaćih izvođača, u Beogradu se očekuju gosti iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Ukrajine, Slovenije, Italije i Rusije.

Učesnici će se takmičiti za vredne nagrade, a nagradni fond uključuje novčane nagrade za takmičare u plesnim betlovima, kao i robne nagrade, umetničke radove i vaučere BUZZ sneaker station-a.

Na festivalu će umetnici raznih profila –hip hop plesači, muzički izvođači, producenti, talentovani dizajneri, grafiti crtači, na zanimljiv i interaktivan način ponuditi posetiocima raznovrstan umetnički sadržaj. Program festivala uključuje takmičenja, edukacije, radionice, umetničke instalacije, koncerte,
žurke, izložbe, humanitarne aktivnosti.

Nastupiće Stereo Banana, Marčelo, Raid i Nensi, Kendi i Aristokrat.

Na izložbenom i prodajnom prostoru će se predstaviti urbani brendovi domaćih dizajnera, graffiti crtači. Posetioci festivala će tokom tri dana moći slušaju zanimljive teme o novim trendovima, da upoznaju najveće stručnjake iz sveta hip hop kulture, koji će održati radionice, nastupati, crtati, dizajnirati.

Ulaznice su u pretprodaji i mogu kupiti samo za glavni dan festivala, 26.3. i to za ceo dan (800rsd) i za koncerte (600rsd), na lokacijama: Kobazz skate shop, Beowallz graffiti shop i 2Hot4Stage plesna škola.

Zajedno sa evropskim programom "Svaka limenka se računa" pokrenuli smo i nekoliko akcija recikliranja limenki. Imaćemo umetničke instalacije od recikliranih limenki uključujući najveću Pikselatu, ali i akciju pod nazivom "Recikliraj - Profitiraj".

Prvih 100 posetilaca festivala, glavnog dana, 26.03. će ostvariti popust na kupovinu karte za ceo dan ukoliko sa sobom donesu četiri iskorišćene prazne limenke.

Festival će imati i humanitarni karakter, na festivalu neće biti upotrebe plastičnih čaša, a prilog koji se sakupi od recikliranih limenki tokom tri dana festivala biće namenjen u humanitarne svrhe.

Osim "Svaka Limenka se računa" biće tu i organizacija "Crveni Krst".

"Reaktivacija”, lajtmotiv ovogodišnjeg festivala, za nas predstavlja najpre duhovni, pa i kulturno umetnički preporod. U vreme epidemije globalnih razmera, snaga zajedništva i sinergija svih poklonika ulične kulture nikada nije bila važnija. (kraj) dep/dj

Share: