Kamp i radionica dokumentarnog filma

15:10 05. 04. 2022. FoNet

BEOGRAD - Sedamnaesto izdanje Interakcija: studentskog filmskog kampa (I: SFK) biće održano od 8. do 24. avgusta 2022. godine, u okviru koga će petnaest učesnika podeljeni u tri ekipe, tokom tronedeljnog boravka u zapadnom delu Srbije (Čačak, Požega, Užice), snimiti tri kratka kreativna dokumentarna filma.

Na konkurs za učestvovanje na kampu (I: SFK), koji je otvoren do 30. aprila, mogu se prijaviti studenti režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma.

Posle dvogodišnje pauze, uzrokovane pandemijom Covid-19, Filmart nastavlja sa realizacijom edukativnog programa posvećenog dokumentarnom filmu. Program Interakcija: radionica dokumentarnog filma (I: RDF) biće realizovan  od 17. do 24. avgusta 2022. godine, u okviru koga će učesnici imati priliku da kroz predavanja, panel diskusije, projekcije filmova i razgovore sa autorima unaprede znanje i veštine iz kreativnog dokumentarnog filma, kao i da kroz konsultacije sa tutorima i sesije sa drugim učesnicima, razvijaju svoje dokumentarce.

Svoje iskustvo sa ovogodišnjim učesnicima  radionice će podeliti Rada Šešić, programerka brojnih festivala (IDFA, Sarajevo film festival itd.), predavačica i filmska rediteljka nagrađena na brojnim festivalima, kao i dokumentarista Vladimir Perović, čiji su filmovi prizanai i zapaženi na najznačajnijim festivalima u svetu.

Pravo učestvovanja na konkursu imaju  filmski profesionalci, studenti filmskih akademija, kao i svi oni koji žele da unaprede znanja i veštine iz kreativnog dokumentarnog filma ili da sa našim tutorima -  razvijaju svoje dokumentarce. Konkurs za radionicu (I: RDF) biće otvoren do 10. juna 2022. godine. 

Godinama učestvujući u produkciji i promociji kratkog dokumentarnog filma NFC Filmart uočivši zainteresovanost publike za kratku formu, kao i strast autora da nam se obrate poetikom minimalizma, ove 2022. godine, pokreće Interakcija: festival kratkog dokumentarnog filma (I: FKDF). Tokom festivala biće prikazani kratki dokumentarci prikazani i nagrađeni na najznačajnijim festivalima širom sveta. (kraj) dep

Share: