Hemofarmu nagrada Virtus

10:56 13. 04. 2022. FoNet

BEOGRAD - Kompanija Hemofarm dobitnica je VIRTUS specijalne nagrade Trag fondacije za najinovativniji projekat za prošlu godinu za kampanju "Nesalomivi”.

Ova kampanja pokrenuta je u cilju očuvanja mentalnog zdravlja, borbe protiv depresije i stigme koja prati obolele.

"Duže od šest decenija ova kompanija i skoro tri decenije Hemofarm fondacija brinu se i bore za zdravlje ljudi, fizičko i mentalno", istakao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

"Veoma smo ponosni na kampanju "Nesalomivi", koja je učinila mnogo u domenu mentalnog lečenja, omogućavajući stručnu podršku ljudima koji se bore protiv nevidljivog ali moćnog neprijatelja", naglasio je Zeliger.

Prema njegovim rečima, važno je da shvatimo da se, baš kao i naše telo, duševne bolesti leče i da nije sramota zatražiti pomoć.

"Veliko hvala lekarima i stručnjacima koji su nam pomogli i svojim savetima olakšali živote mnogim ljudima, a neke i spasili“, rekao je Zeliger, koji je zahvalio i Trag fondaciji koja je ponovo prepoznala značaj podrške koju kompanija i njena fondacija pružaju zajednici.

Pokretu "Nesalomivi” do danas se priključilo više od milion ljudi, dok je više od 10.000 ljudi dobilo pomoć i podršku putem besplatne i anonimne SOS linije 0800 001 002 koja je pokrenuta unutar ove kampanje.

Na ovaj broj javljaju se stručnjaci četiri specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Kovinu, Novom Kneževcu i Gornjoj Toponici.

Podršku kampanji pružilo je 657 institucija, asocijacija i organizacija u zemlji i inostranstvu, dok je kampanja "Nesalomivi“ do danas nagrađena sa 11 internacionalnih, regionalnih i nacionalnih priznanja.

Nagradu VIRTUS dodeljuje Trag fondacija počev od 2007. godine, pod sloganom "Da dobro ne ostane skriveno“, sa ciljem prepoznavanja kompanija i građana koji svojim filantropskim aktivnostima strateški i dugoročno doprinose razvoju zajednice. (kraj) def/ab

 

 
Share: