Bonsoir Paris

13:11 13. 05. 2022. FoNet

BEOGRAD - Francusko-srpska privredna komora održala je sinoć tradicionalno Gala veče za svoje firme članice, partnere i prijatelje Komore.

Događaj je ove godine za temu imao Kabare, pa su zvanice mogle da uživaju u programu koji su osmislili scenski umetnici sa tačkama plesa i mađioničarskih trikova. Istom prilikom,

Komora je dodelila godišnje Grand Prix nagrade u dve kategorije kao i specijalne nagrade za članove.

 Na samom početku, gostima se obratio predsednik Komore Dragan Stokić, koji se zahvalio na podršci sponzorima i zvanicama što su još jedno Gala veče učinili mogućim, istakavši da su članice komore uvek bile, i biće stub komore.

Takođe je naglasio da je ove godine poseban fokus aktivnosti komore usmeren ka Zelenoj agendi, te da je komora, da bi podržala srpsku privredu u njenoj zelenoj tranziciji, odlučila da pokrene projekat The Quest For Net Zero, i najavio nekoliko konferencija, vebinara, okruglih stolova na tu temu do kraja godine.

Ambasador Francuske Pjer Košar podsetio je u uvodnom obraćanju da srpsko-francuski ekonomski odnosi konstantno jačaju a naša saradnja širi novim, velikim projektima.

Zahvalio se francusko-srpskoj poslovnoj zajednici na radu na jačanju ovih odnosa kao i učešću francuskih preduzeća u brojnim društveno-odgovornim projektima.  Takođe je skrenuo pažnju na važnost evropske integracije Srbije, kao i nastavak snažne podrške Francuske evropskom putu Srbije.

Francusko-srpska privredna komora dodelila je godišnje Gran Pri nagrade najboljim kompanijama i pojedincima.

Nagradu Gran Pri za „Inovacije“ osvojila je Mikroelektronika za projekat pod nazivom Planet Debug, prvo na svetu Hardware as a service rešenje za udaljeni pristup.

U kategoriji „Društveno-odgovorno poslovanje“, nagrada je pripala kompaniji OTP Banka Srbija, za projekat Generator Zero, posvećen podršci i nagrađivanju inovacionih projekata koji predstavljaju odživa rešenja sa realnim i merljivim uticajem na smanjenje karbonskog otiska, kao jednog od najvećih izazova današnjice.

Komora je dodelila i dve specijalne nagrade za poseban doprinos radu komore, prva je pripala kompaniji Belgrade Airport (Vinci), za najaktivnije preduzeće u prethodnoj godini, dok je druga nagrada dodeljena pojedincu koji je najviše doprineo promociji Francusko-srpske privredne komore, i otišla je u ruke g. Nebojše Nedeljkovića, iz kompanije Mecafor.

Na večeri su nastupili umetnici Pozorišta na Terazijama, Mađioničari Piksi i Zeka i DJ Miss Millie. Gala veče održano je u prostoru Kopernikus 610. (kraj) dep/dj

Share: