Podrška atletici u školama

16:38 16. 05. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

KRALJEVO - Na Sportskom stadionu u Kraljevu održano je državno atletsko prvenstvo u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, gde je u nizu aktivnosti učestvovalo više od 700 takmičara, a kompanija Nestle podržala je taj događaj organizujući i prateće aktivnosti za đake iz škola širom Srbije.

Sa decom se družio proslavljeni srpski atletičar Emir Bekrić, nacionalni rekorder u trci na 400 metara sa preponama i osvajač medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, navodi se u saopštenju.

Sport je za mene oduvek predstavljao zadovoljstvo, igru, način života. Bilo je uspona i padova i iz svakog od njih sam nešto naučio, jer je sport jedna velika životna škola koju svi treba da prođu, rekao je Bekrić.

Sportska nadmetanja pratile su brojne edukativne radionice na kojima su nutricionisti i nastavnici fizičkog vaspitanja upoznali decu sa osnovama pravilne ishrane i detaljnije im predstavili "kraljicu sporta" kroz discipline skakanja, trčanja i različitih vrsta bacanja, u kojima je svako mogao da se oproba.

Nestle želi da inspiriše ljude da žive zdravim životom, a naročito decu, budući da je u periodu intenzivnog rasta i razvoja najvažnije obezbediti ishranu bogatu kvalitetnim sastojcima, sa što manje nepotrebnih kalorija, istakla je regionalni nutricionista kompanije Nestle Adriatic Koraljka Novina Brkić. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: