Promocija olimpizma

19:40 21. 05. 2022. FoNet | Velimir Ilić

POŽAREVAC - Požarevac je danas bio domaćin prve ovogodišnje "DDOR olimpijske staze" koju je Olimpijski komitet Srbije organizovao u saradnji sa kompanijom DDOR osiguranje i uz podršku Grada Požarevca, cilj takmičenja je promocija olimpijskih vrednosti, a okupilo se više od 400 učesnika.

Najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade, a DDOR osiguranje je doniralo sportske rekvizite Osnovnoj školi “Sveti Vladika Nikolaj” i Politehničkoj školi, koje su na današnjem događaju imale najviše predstavnika. 

"U današnje vreme digitalnih medija zaista potrebno da se organizuje više ovakvih događaja koji će kroz edukaciju i fizičku aktivnost približiti građanima olimpijske vrednosti i simbole. Sport i fizička aktivnost imaju mnogo zdravstvenih dobrobiti, a DDOR Olimpijska staza ujedno omogućava i kvalitetno provedeno vreme sa porodicom, prijateljima, kao i nova poznanstva", poručio je učesnicima plivač i član Olimpijskog tima Srbije Velimir Stjepanović.

Glavni cilj "DDOR Olimpijska staze" je promovisanje vrednosti olimpijskog pokreta i edukacija učesnika kroz interaktivnu fizičku aktivnost o istoriji Olimpijskih igara. (kraj) vip

Share: