Očišćen kanal

12:55 06. 06. 2022. FoNet

BEOGRAD - Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni u kompaniji British American Tobacco (BAT) organizovali su akciju čišćenja kanala za odvod vode u Vranju, u saradnji sa lokalnim javnim komunalnim preduzećem „Komrad“

Na taj način, kompanija je još jednom pokazala posvećenost u očuvanju životne sredine i doprinos razvoju svesti šire javnosti o održivom razvoju i podsticanju ekološke efikasnosti.  

U skladu sa globalnom korporativnom strategijom, kompanija BAT više od 20 godina radi na održivom poslovanju, stavljajući zaštitu životne sredine u prvi plan, a ovaj projekat samo je jedan od koraka na putu ka ispunjenju ciljeva iz ESG agende i izgradnje Boljeg sutra (A Better Tomorrow).

Postavljene planove uspešno realizuje i BAT fabrika u Vranju, koja je u protekle tri godine postigla značajne rezultate u oblasti održivosti, dok je cilj da do 2023. godine funkcioniše kao potpuno “Carbon Neutral” fabrika.    

Imajući u vidu da je jedini način da se planeta izbori sa brojnim ekološkim problemima transformisanje ekonomije i društva kako bi postali inkluzivni, pravedniji i povezaniji sa prirodom, zaposleni u kompaniji BAT će i u narednom periodu učestvovati u svim zelenim aktivnostima koje doprinose zaštiti ekosistema i kvalitetu života u sredini u kojoj žive. (kraj) dep/dj

Share: