Na raspolaganju 4.500 besplatnih karata

12:24 21. 06. 2022. FoNet

BEOGRAD - Wizz Air je danas objavio da je njegova zajednička inicijativa sa neprofitnim organizacijama Izaberimo ljubav, Fondacijom Šapiro, Fondacijom Stiv Morgan i USPUK-om produžena do kraja juna 2022. godine, kao i da je 4.500 besplatnih karata* još uvek na raspolaganju ukrajinskim izbeglicama koje žele da otputuju u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Ovo partnerstvo je pokrenuto u maju 2022. godine sa 10.000 besplatnih karata dostupnih do 15. juna.

Produžavanje ove inicijative do kraja juna omogućava još većem broju ukrajinskih izbeglica koje lete iz Bugarske, Mađarske, Poljske, Rumunije i Slovačke da doputuju u Ujedinjeno Kraljevstvo u okviru podrške viznoj šemi Vlade Ujedinjenog Kraljevstva „Domovi za Ukrajinu“. Ova inicijativa je od maja omogućila besplatno putovanje za preko 5000 izbeglica koje su se smestile kod svojih sponzora u UK.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je zaključno sa 14. junom izdala 88.000 viza Ukrajincima u okviru svoje vizne šeme „Domovi za Ukrajinu“. Više od 51.800 njih je već stiglo u UK, a produžetak ove inicijative će omogućiti još većem broju ukrajinskih porodica da dođu u UK u narednim nedeljama.

Besplatne avio-karte Wizz Aira su dostupne na 61 liniji ove avio-kompanije iz Bugarske, Mađarske, Poljske, Rumunije i Slovačke za Ujedinjeno Kraljevstvo i uključuju jedan komad ručnog prtljaga i jedan prijavljen komad prtljaga (do 32kg) po osobi. Ceo spisak linija sa raspoloživim besplatnim kartama je dat u nastavku. 

"Drago nam je što Wizz Air može da nastavi da podržava ukrajinske izbeglice u okviru vizne šeme Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Domovi za Ukrajinu. Produženjem svoje ponude besplatnih karata do kraja juna, nadamo se da će još mnogo više Ukrajinaca doći u UK u povezati se svojim sponzorima. Saosećamo sa narodom Ukrajine u ovoj krizi i želimo da budemo deo ovih napora kroz ponudu besplatnog, bezbednog i sigurnog putovanja za sve kojima je to potrebno“, izjavio je generalni direktor Wizz Aira Jožef Varadi. (kraj) dep/dj

Share: