Najodrživija niskotarifna kompanija

16:39 30. 06. 2022. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Avio-kompanija Viz Er (Wizz Air) proglašena je najodrživijom niskotarifnom avio-kompanijom na dodeli Nagrada za održivost za 2022. godinu časopisa World Finance, saopšteno je danas.

World Finance je čestitao pobednicima na pomoći u uvođenju promena koje donose transformaciju i posebno pohvalio Viz Erovu konstantnu posvećenost održivosti, naročito njegov ambiciozni program obnove flote i druge inicijative za uštedu goriva.

Ova avio-kompanija je ponosna što ima najniže ugljenične emisije po putniku na svaki pređeni kilometar u Evropi i obavezala se da će ih dodatno smanjiti za 25 odsto do 2030. u poređenju sa 2019. godinom, navodi se u saopštenju.

Nagrade za održivost časopisa World Finance se dodeljuju već četvrtu godinu kompanijama kojima su ekološke vrednosti prioritet u poslovanju u trideset različitih industrijskih sektora, od zdravstva, preko digitalnih valuta, do vazduhoplovstva.

Direktor za ljudske resurse i pitanja zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja u Viz Eru Johan Ejdhagen rekao je da im je čast što su osvojili priznanje za najodrživiju niskotarifnu avio-kompaniju što je, kako je naveo, dokaz njihove konstantne posvećenosti održivosti.

"Naša strategija održivosti je ambiciozna i mi nastavljamo da ulažemo u najsavremeniju tehnologiju u cilju održivijeg putovanja avionom. Sa svojom modernom flotom, inicijativama za uštedu goriva i
ulaganjem u tehnologiju, Viz Er je ekološki najefikasniji izbor za putovanje avionom“, rekao je on. (kraj) dar/lč/dpv

Share: