Profit bez državnih subvencija

11:34 17. 01. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Aviokompanija Er Srbija je, prema preliminarnim rezultatima, prvi put od pandemije korona virusa, imala pozitivan neto i operativni rezultat i ostvarila profit od 21 milion evra, bez ijednog evra državnih subvencija, saopšteno je danas.

Dobar preliminarni finansijski rezultat ostvaren je zahvaljujući efikasnom poslovanju i sprovedenim merama konsolidacije poslovanja tokom pandemije, velikom povećanju mreže destinacija i rastu obima saobraćaja od oko 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kao i opštem rastu tražnje do kojeg je došlo počev od proleća 2022. godine i popuštanju dotadašnjih mera ograničenja putovanja, navedeno je u saopštenju nacionalne aviokompanije.

Rezultat dolazi posle dve izuzetno teške godine ne samo za našu kompaniju, već i za celokupan putnički avio-saobraćaj na globalnom nivou. Posebno sam zadovoljan zbog toga što na najlepši mogući način ulazimo u jubilarnu desetu godinu od pokretanja Er Srbije u kojoj imamo izuzetno ambiciozne planove od kojih smo jedan deo već najavili, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek. (kraj) vip/ivt/dj

Share: