SBB donirao sredstva

15:43 03. 02. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Kompanija SBB donirala je opremu i svoje servise za potrebe rada prvog Nacionalnog centra za podršku i edukaciju obolelih od raka dojke i raka grlića materice u Srbiji, koji je danas zvanično otvoren u Beogradu, na inicijativu Udruženja građana Ženski centar "Milica".

Pored svojih servisa, SBB je donirao laptop računare i slušalice za potrebe kol centra u okviru Nacionalnog centra, kako bi mogao da neometano radi i pruža podršku ženama koje se bore sa ovim bolestima, navodi se u saopštenju.

Nastavićemo kao i uvek da, pored ulaganja u tehnologiju i servise, ulažemo i u projekte koji doprinose društvu i zajednici u kojoj živimo i poslujemo, rekla je menadžerka za odnose sa javnošću SBB kompanije Jela Krivokapić.

Nacionalni centar je smešten u prostorijama primarne zdravstvene zaštite u okviru Doma zdravlja Stari grad, pri čemu je i fizički najbliži pacijentkinjama kojima je podrška potrebna tokom lečenja kao i članovima njihovih porodica.

Sve žene kojima je pomoć potrebna mogu da dobiju podršku lično od edukovanih žena konsultanata, kao i putem besplatne telefonske linije 0800 40 40 40.

Potreba za otvaranjem Prvog Nacionalnog kol centra je velika, jer više od 4.300 žena oboli godišnje od raka dojke i oko 1.000 žena od raka grlića materice, a nažalost kapacitet zdravstvenih institucija nije toliki da može na pravi način da pruži informacije i podršku tokom lečenja, istakla je predsednica Ženskog centra "Milica" Vesna Bondžić. (kraj) dar/ivt/dj

Share: