Večeras veliko finale

15:05 27. 04. 2023. FoNet | Boris Drenča

BEOGRAD - Nakon održana dva polufinala, poznato je kojih 16 kompozicija i izvođača će se večeras nadmetati za titulu pobednika i druga prestižna priznanja festivala Sabor narodne  muzike Srbije 2023. U revijalnom programu, nastupiće Svetlana Ceca Ražnatović.

Voditeljke i novinarke RTS-a, iskusni medijski profesionalci i poznata TV lica- Dragana Kosjerina, Kristina Radenković, Jelena Simić i Vinka Marinović, spremne su da zablistaju i tokom treće, finalne večeri 5. izdanja nacionalnog festival nove narodne muzike.

Koja će, od 16 kompozicija u finalu- osvojiti titulu pobedničke? Ko će osvojiti ostale prestižne nagrade festivala? Kome će pripasti priznanje - Pobednik publike?

Sve to ćemo saznati večeras, od devet uveče i pratiti uživo, na Prvom programu RTS-a, Prvom programu Radio Beograda, RTS Planeti i Jutjub kanalu RTS Najlepše narodne pesme.

Radio-televizija Srbije i Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije (SEMUS) zajednički organizuju 5. Sabor narodne muzike Srbije. Za titulu pobednika i druga prestižna priznanja festivala, u dva polufinala (25. i 26. aprila) su se nadmetali autori i izvođači 32 kompozicije. Stručni žiri (čiji sastav će biti objavljen po završetku finalne večeri) odabrao je 16 finalista- takmičarskih kompozicija koje su izveli vrsni kompozitori, aranžeri, tekstopisci i izvođači.... (kraj) bdr

Share: